Food Detective Gdynia

Przeprowadzamy badanie na nietolerancję pokarmową za pomocą testu Food Detective. Jest to szybki i pewny test określający rekcje organizmu na 59 najpopularniejszych produktów żywnościowych, tj:

  • zboża: kukurydza, pszenica durum, gluten, ryż, pszenica, żyto, owies;
  • orzechy i strączkowe: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowce, ziarno kakaowca, orzechy włoskie, orzeszki ziemne, groch, soczewica, fasola, soja;
  • mięsa: wołowina, kurczak, baranina, wieprzowina;
  • ryby i owoce morza: mięso ryb słodkowodnych (łosoś, pstrąg), skorupiaki (krewetka, krab, homar, małż jadalny), tuńczyk, białe mięso ryb (łupacz, dorsz, flądra);
  • warzywa: brokuły, kapusta, marchewka, seler, ogórek, ziemniak, por, papryka (czerwona, zielona, żółta);
  • owoce: jabłko, czarna porzeczka, grejpfrut, melon (cantalupa i arbuz), oliwki, pomarańcze i cytryny, truskawki, pomidory;
  • inne: jajko (całe), mleko krowie, czosnek, imbir, grzyby, herbata, drożdże.